Diputació de Girona
back to top
spoica
Generalitat de Catalunya

Objetivos generales

El Consejo Internacional de Archivos (ICA), mediante la Sección de Archivos del Deporte (ICA/SPO), quiere dar a conocer a los gobiernos y a la ciudadanía la necesidad de preservar y conservar los archivos de todas las personas e instituciones públicas y privadas, asociaciones y entidades vinculadas al mundo del deporte.

Las acciones del ICA, mediante el ICA/SPO, están orientadas a concienciar a la sociedad de la necesidad de organizar, preservar, difundir y facilitar el acceso a la documentación e información producida por las asociaciones, clubes, federaciones, entidades deportivas y los propios deportistas, puesto que son una pieza fundamental que configura la memoria personal y colectiva del mundo del deporte y de las sociedades.

La complejidad de la gestión del mundo del deporte tiene numerosas confluencias con otros profesionales, como son, por ejemplo, los vinculados a la salud, el periodismo y los medios de comunicación, la historia, la archivística, las ciencias políticas, la legislación, la economía, la filosofía, las ciencias de la actividad física y el deporte y la ingeniería, entre otros.

El ICA/SPO, la Diputació de Girona, el Ayuntamiento de Girona y la Generalitat de Catalunya promueven la realización en la ciudad de Girona de un seminario bienal sobre los archivos del deporte que servirá para materializar los objetivos anteriores.

Objectius específics

La Secció d’Arxius d’Esports (SPO) del Consell Internacional d’Arxius té la missió de promoure la preservació dels arxius vinculats al món de l’esport a tot el món. Vol fer conèixer als governs i a la ciutadania la necessitat de preservar i conservar els arxius de totes les persones i institucions públiques i privades, associacions i entitats vinculades a l’esport.

Aquestes dues seccions, ICA/SPO i ICA/SAHR, del Consell Internacional d’Arxius proposen com a objectiu principal del III Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport la conscienciació sobre els documents custodiats als arxius vinculats a l’esport i als drets humans que ens permetrà aportar aquesta font primària durant qualsevol activitat que reivindiqui els drets humans així com en judicis i en l’aplicació de justícia social.

Un dels mitjans per aconseguir-ho és l’organització de seminaris sobre els arxius de l’esport, per tal d’apropar la història de l’esport a la societat des de múltiples perspectives i d’aquesta manera fer conèixer la importància de conservar i fer accessible aquesta documentació tant en entitats públiques com privades arreu del món.

El racisme, el sexisme, el maltractament, la violència de gènere, l’engany, el delictes d’odi i moltes altres accions que afecten als drets de les persones també els podem identificar mitjançant els documents que configuren els arxius vinculats amb el món de l’esport al mateix temps que hi trobarem custodiats altres documents que fan referència a un desenvolupament positiu d’aquests drets com són: la integració i la cohesió social, l’educació, la igualtat i la democràcia.

La Secció d’Arxius i Drets Humans del Consell Internacional d’Arxius treballa per a la preservació d’arxius que documenten violacions de drets humans. Difon informació sobre la importància dels arxius en la defensa dels drets humans.

Nelson Mandela va dir: l’esport té el poder de canviar el món. La nostra tasca és preservar aquesta informació.

Consell Internacional d’Arxius - ICA/SPO - ICA/SAHR
Barcelona, novembre de 2021

Inscripcions

  Nom *

  Cognoms *

  Institució / ens *

  Professió

  País *

  E-mail *

  Telèfon *

  Idioma *CatalàEspañolEnglish

  Format *WebinarPresencial

  Preu inscripció:

  • 35 €

  • 30 € (socis d’ICA, ICOM, AAC, IFLA, universitats, centres i associacions de recerca de l’esport)

  • 15 € (Jubilats i estudiants)

  Forma de pagament:

  L'import de la inscripció s’ha de fer efectiu mitjançant ingrés o transferència bancària en el compte bancari obert a CaixaBank SA, amb número d’IBAN ES ES11 2100 0002 5602 0166 8489.

  Com a concepte d’ingrés heu d’indicar la referència següent:

  • NOM I COGNOM

  • III Seminari Internacional Arxius Esport

  Política d’enviament d’informació*

  AutoritzaNO autoritza

  l’enviament d’informació de serveis, activitats o esdeveniments organitzats pel Servei d’Arxius i Gestió de Documents de la Diputació de Girona.

  Autorització de l’ús de la imatge personal*

  AutoritzaNO autoritza

  • La captació, reproducció i difusió de la meva imatge (en fotografia o audiovisual) amb finalitats de divulgació del III Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport «Esport i drets humans».

  • Accepto amb aquesta finalitat que la meva imatge pugui figurar en el web i en les xarxes socials utilitzades per la Diputació de Girona.

  • Atorgo el consentiment de forma expressa, en els termes que requereix l’article 2.2 de la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

  captcha

  Informació bàsica sobre el tractament de dades personals

  • Responsable del tractament: Diputació de Girona
  • Finalitat: L’organització del congrés, la gestió de les inscripcions, la tramesa d’informació als inscrits i l’acreditació de la seva participació.
  • Legitimació: Les dades es tractaran en compliment d’una missió d’interès públic i amb el consentiment de la persona que s’inscriu.
  • Destinataris: Les dades no es comunicaran a altres persones.
  • Drets de les persones interessades: Es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament adreçant-se a dpd@ddgi.cat.

   

  Podeu consultar la informació addicional sobre la política de protecció de dades en aquest enllaç : Política de protecció de dades

  Ubicació

  EspaiCaixa Girona – “la Caixa” Obra Social.

  Plaça Poeta Marquina,10 – Girona

  (a 3 minuts caminant de la Estació de tren)

  Com arribar:

  En cotxe:

  > des de l’Aeroport de Girona, 20 minuts

  > des de Barcelona, 120 minuts

  En tren:

  > des de Barcelona, 30 minuts