Diputació de Girona
back to top
spoica
Generalitat de Catalunya

General aims

The International Council on Archives (ICA), through the Section on Sport Archives (SPO), aims to make governments and the public aware of the need to preserve and conserve archives belonging to all the individuals, public and private institutions, associations and other organisations linked to the world of sport.

The ICA’s activities, through ICA / SPO, are intended to raise awareness in society of the need to organise, preserve, disseminate and facilitate access to documentation and information produced by associations, clubs, federations, sports organisations and athletes, since they play a fundamental role in configuring the personal and collective memory of the world of sport and of society itself.

The complex management of the world of sport has many links with other professionals, such as those involved in health, journalism and the media, history, archive studies, political science, legislation, economics, philosophy, the sciences of physical activity, and sports and engineering, among other fields.

With a view to achieving the above aims, the ICA / SPO, the Diputació de Girona, the Girona City Council and the Generalitat de Catalunya are promoting a biennial seminar on sport archives in Girona.

Objectius específics

La Secció d’Arxius d’Esports (SPO) del Consell Internacional d’Arxius té la missió de promoure la preservació dels arxius vinculats al món de l’esport a tot el món. Vol fer conèixer als governs i a la ciutadania la necessitat de preservar i conservar els arxius de totes les persones i institucions públiques i privades, associacions i entitats vinculades a l’esport.

Aquestes dues seccions, ICA/SPO i ICA/SAHR, del Consell Internacional d’Arxius proposen com a objectiu principal del III Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport la conscienciació sobre els documents custodiats als arxius vinculats a l’esport i als drets humans que ens permetrà aportar aquesta font primària durant qualsevol activitat que reivindiqui els drets humans així com en judicis i en l’aplicació de justícia social.

Un dels mitjans per aconseguir-ho és l’organització de seminaris sobre els arxius de l’esport, per tal d’apropar la història de l’esport a la societat des de múltiples perspectives i d’aquesta manera fer conèixer la importància de conservar i fer accessible aquesta documentació tant en entitats públiques com privades arreu del món.

El racisme, el sexisme, el maltractament, la violència de gènere, l’engany, el delictes d’odi i moltes altres accions que afecten als drets de les persones també els podem identificar mitjançant els documents que configuren els arxius vinculats amb el món de l’esport al mateix temps que hi trobarem custodiats altres documents que fan referència a un desenvolupament positiu d’aquests drets com són: la integració i la cohesió social, l’educació, la igualtat i la democràcia.

La Secció d’Arxius i Drets Humans del Consell Internacional d’Arxius treballa per a la preservació d’arxius que documenten violacions de drets humans. Difon informació sobre la importància dels arxius en la defensa dels drets humans.

Nelson Mandela va dir: l’esport té el poder de canviar el món. La nostra tasca és preservar aquesta informació.

Consell Internacional d’Arxius - ICA/SPO - ICA/SAHR
Barcelona, novembre de 2021

Inscripcions

  Nom *

  Cognoms *

  Institució / ens *

  Professió

  País *

  E-mail *

  Telèfon *

  Idioma *CatalàEspañolEnglish

  Format *WebinarPresencial

  Preu inscripció:

  • 35 €

  • 30 € (socis d’ICA, ICOM, AAC, IFLA, universitats, centres i associacions de recerca de l’esport)

  • 15 € (Jubilats i estudiants)

  Forma de pagament:

  L'import de la inscripció s’ha de fer efectiu mitjançant ingrés o transferència bancària en el compte bancari obert a CaixaBank SA, amb número d’IBAN ES ES11 2100 0002 5602 0166 8489.

  Com a concepte d’ingrés heu d’indicar la referència següent:

  • NOM I COGNOM

  • III Seminari Internacional Arxius Esport

  Política d’enviament d’informació*

  AutoritzaNO autoritza

  l’enviament d’informació de serveis, activitats o esdeveniments organitzats pel Servei d’Arxius i Gestió de Documents de la Diputació de Girona.

  Autorització de l’ús de la imatge personal*

  AutoritzaNO autoritza

  • La captació, reproducció i difusió de la meva imatge (en fotografia o audiovisual) amb finalitats de divulgació del III Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport «Esport i drets humans».

  • Accepto amb aquesta finalitat que la meva imatge pugui figurar en el web i en les xarxes socials utilitzades per la Diputació de Girona.

  • Atorgo el consentiment de forma expressa, en els termes que requereix l’article 2.2 de la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar i a la pròpia imatge.

  captcha

  Informació bàsica sobre el tractament de dades personals

  • Responsable del tractament: Diputació de Girona
  • Finalitat: L’organització del congrés, la gestió de les inscripcions, la tramesa d’informació als inscrits i l’acreditació de la seva participació.
  • Legitimació: Les dades es tractaran en compliment d’una missió d’interès públic i amb el consentiment de la persona que s’inscriu.
  • Destinataris: Les dades no es comunicaran a altres persones.
  • Drets de les persones interessades: Es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament adreçant-se a dpd@ddgi.cat.

   

  Podeu consultar la informació addicional sobre la política de protecció de dades en aquest enllaç : Política de protecció de dades

  Ubicació

  EspaiCaixa Girona – “la Caixa” Obra Social.

  Plaça Poeta Marquina,10 – Girona

  (a 3 minuts caminant de la Estació de tren)

  Com arribar:

  En cotxe:

  > des de l’Aeroport de Girona, 20 minuts

  > des de Barcelona, 120 minuts

  En tren:

  > des de Barcelona, 30 minuts