Diputació de Girona
back to top
Generalitat de CatalunyaGeneralitat de Catalunya

General aims

The International Council on Archives (ICA), through the Section on Sport Archives (SPO), aims to make governments and the public aware of the need to preserve and conserve archives belonging to all the individuals, public and private institutions, associations and other organisations linked to the world of sport.

The ICA’s activities, through ICA / SPO, are intended to raise awareness in society of the need to organise, preserve, disseminate and facilitate access to documentation and information produced by associations, clubs, federations, sports organisations and athletes, since they play a fundamental role in configuring the personal and collective memory of the world of sport and of society itself.

The complex management of the world of sport has many links with other professionals, such as those involved in health, journalism and the media, history, archive studies, political science, legislation, economics, philosophy, the sciences of physical activity, and sports and engineering, among other fields.

With a view to achieving the above aims, the ICA / SPO, the Diputació de Girona, the Girona City Council and the Generalitat de Catalunya are promoting a biennial seminar on sport archives in Girona.

Objectius específics

La Secció d’Arxius d’Esports (SPO) del Consell Internacional d’Arxius té la missió de promoure la preservació dels arxius vinculats al món de l’esport a tot el món. Vol fer conèixer als governs i a la ciutadania la necessitat de preservar i conservar els arxius de totes les persones i institucions públiques i privades, associacions i entitats vinculades a l’esport.

Aquestes dues seccions, ICA/SPO i ICA/SAHR, del Consell Internacional d’Arxius proposen com a objectiu principal del III Seminari Internacional d’Arxius de l’Esport la conscienciació sobre els documents custodiats als arxius vinculats a l’esport i als drets humans que ens permetrà aportar aquesta font primària durant qualsevol activitat que reivindiqui els drets humans així com en judicis i en l’aplicació de justícia social.

Un dels mitjans per aconseguir-ho és l’organització de seminaris sobre els arxius de l’esport, per tal d’apropar la història de l’esport a la societat des de múltiples perspectives i d’aquesta manera fer conèixer la importància de conservar i fer accessible aquesta documentació tant en entitats públiques com privades arreu del món.

El racisme, el sexisme, el maltractament, la violència de gènere, l’engany, el delictes d’odi i moltes altres accions que afecten als drets de les persones també els podem identificar mitjançant els documents que configuren els arxius vinculats amb el món de l’esport al mateix temps que hi trobarem custodiats altres documents que fan referència a un desenvolupament positiu d’aquests drets com són: la integració i la cohesió social, l’educació, la igualtat i la democràcia.

La Secció d’Arxius i Drets Humans del Consell Internacional d’Arxius treballa per a la preservació d’arxius que documenten violacions de drets humans. Difon informació sobre la importància dels arxius en la defensa dels drets humans.

Nelson Mandela va dir: l’esport té el poder de canviar el món. La nostra tasca és preservar aquesta informació.

Consell Internacional d’Arxius - ICA/SPO - ICA/SAHR
Barcelona, novembre de 2021

Call for your proposal of experience on sport archives

Summary in Word:

2 pages DIN A4, font Arial 11, 1.5 line spacing and one or two illustrations.

Languages:

english, french, spanish and catalan.

 

Send before 15 April

E-mail address: spo@ica.org

Registration

Free registration

Informació bàsica sobre el tractament de dades personals

  • Responsable del tractament: Diputació de Girona
  • Finalitat: L’organització del congrés, la gestió de les inscripcions, la tramesa d’informació als inscrits i l’acreditació de la seva participació.
  • Legitimació: Les dades es tractaran en compliment d’una missió d’interès públic i amb el consentiment de la persona que s’inscriu.
  • Destinataris: Les dades no es comunicaran a altres persones.
  • Drets de les persones interessades: Es poden exercir els drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i limitació del tractament adreçant-se a dpd@ddgi.cat.

 

Podeu consultar la informació addicional sobre la política de protecció de dades en aquest enllaç : Política de protecció de dades

Location

EspaiCaixa Girona – “la Caixa” Obra Social.

Plaça Poeta Marquina,10 – Girona

(3 minutes walk from the train station)

How to get there:

By car:

> from the Girona Airport, 20 minutes

> from Barcelona, 120 minutes

By train:

> from Barcelona, 30 minutes