Diputació de Girona
back to top
 

Véronique Reuter

Responsable d’Estudis Documentals, Ministeri de Cultura de França, Servei Interministerial d’Arxius de França

Véronique Reuter

Com a graduada en història i en documentació i arxivística, va estudiar els tractats de caça francesos de l’edat mitjana i les seves il·lustracions en manuscrits il·luminats. Treballant com a bibliotecària a la Biblioteca Nacional de França, va recollir llocs web francesos sobre l’esport, en el marc del dipòsit legal del web, des del 2012 fins al 2017. Com a documentalista i arxivera al Ministeri de Cultura, al Servei Interministerial d’Arxius de França des del 2018, va crear una guia de recerca sobre els arxius de l’esport a França, al portal d’internet FranceArchives, amb la col·laboració del Comitè d’Història del Ministeri dels Esports de França. Xarxes: Association des archivistes français (AAF), LinkedIn.

Ponència

«Archivos del deporte en Francia: políticas públicas en el año 2020» (‘arxius de l’esport a França: polítiques públiques l’any 2020’)

En el marc de la preparació dels Jocs Olímpics de París del 2024, cal subratllar un interès creixent per l’esport, el seu patrimoni i els seus arxius a França. Des de l’any 2018, es pot consultar una guia temàtica de recerca sobre els arxius de l’esport a França, al portal d’internet FranceArchives (https://francearchives.fr), l’homòleg francès de PARES. La guia permet observar el dinamisme dels arxius nacionals, comunals i provincials d’aquest àmbit. En aquest context de preparació dels Jocs Olímpics, encara han de néixer nous projectes i polítiques en el recorregut que queda fins al 2024. Per exemple, podria ser útil una difusió més important dels arxius de l’esport a FranceArchives, a través de noves recollides d’arxius privats, de la digitalització de nous documents, d’una millor indexació dels documents de l’àmbit de l’esport i de la participació de nous arxius.