Diputació de Girona
back to top
 

Marcel Russiñol Amat

Digital asset manager i arxiver

Marcel Russiñol Amat

Des de l’any 2007, Marcel Russiñol Amat treballa al Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, on ha desenvolupat diferents projectes relacionats amb la gestió de la informació i de la documentació. En un inici, compagina la tasca de creació d’un Sistema de Gestió Documental i la implantació d’un model arxivístic basat en funcions i processos amb la gestió i tractament de les imatges d’arxiu. És en aquest darrer camp en el qual aprofundeix la seva funció i participa del canvi de model en el cicle de vida de les fotografies del FC Barcelona.
Diplomat en biblioteconomia i documentació (2005) i llicenciat en documentació (2007), també és postgraduat en organització i gestió de la informació documental (2010). Paral·lelament, ha desenvolupat la seva trajectòria professional a Planeta Actimedia, al diari Sport i a la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió de la Generalitat de Catalunya. (https://es.linkedin.com/in/mrussinol)

Ponència

«El Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona: una unitat d’informació especialitzada dins d’una entitat esportiva centenària»

Es descriu la creació i l’evolució del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona com a unitat d’informació emmarcada dins d’una institució esportiva centenària. Es ressalta l’adaptació constant de la unitat en relació amb la seva entitat mare i l’evolució que ha experimentat en els darrers temps amb motiu de la transformació digital i de les noves necessitats corporatives.