Diputació de Girona
back to top
 

Imma Pedemonte

Periodista esportiva

Imma Pedemonte

Llicenciada en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, és una periodista esportiva amb una trajectòria de quaranta anys d’exercici professional.

Pionera com a dona periodista en el camp de la informació esportiva femenina, es va iniciar com a redactora al diari Dicen, on tenia la seva pròpia secció, anomenada «La chica del Dicen…», on escrivia principalment sobre futbol i hoquei sobre patins. Durant aquesta època –entre 1978 i 1983– també va col·laborar com a redactora a les revistes Todo Sport i Patín Sport, la qual va dirigir en una etapa breu. L’any 1983 va compaginar aquestes activitats amb la redacció d’esports de Catalunya Ràdio i, el mes de novembre del mateix any, es va incorporar de manera exclusiva a TV3.

A la Televisió de Catalunya, sempre al departament d’esports, va fer el seguiment dels Jocs Olímpics de Seül 88 i de Barcelona 92 i les retransmissions dels partits d’hoquei sobre patins. També va presentar i editar la secció d’esports del Telenotícies migdia, vespre i cap de setmana, i altres programes esportius com Gol a gol, Tot l’esport, Gol a gol Espanyol i, durant setze anys, Zona de ball.

El mes de març de 2018 va rebre el Premi Edelmira Calvetó, una distinció impulsada pel Futbol Club Barcelona en reconeixement del col·lectiu de dones pioneres en el periodisme esportiu.

Ponència

La importància de conservar les imatges a la televisió. Com han canviat els temps