Diputació de Girona
back to top
 

Daniel Marcos

Professor de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) de la Universitat de Girona.

Daniel Marcos

L’any 2015 es va graduar en fisioteràpia a l’EUSES-UdG i posteriorment, entre els anys 2015 i 2016, va fer un màster de salut i esport en l’especialitat de rehabilitació i readaptació esportiva a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de la Universitat de Barcelona. Entre els anys 2017 i 2018 es va graduar com a osteòpata estructural, en l’especialitat de biomecànica i ajustament articular i visceral, a l’Escola Internacional de Teràpia Física (ESITEF-OMPHIS).

Des de l’any 2015, combina la seva tasca docent amb la feina com a fisioterapeuta i osteòpata al centre de salut SOMA de fisioteràpia i osteopatia, on realitza anàlisis de biomecànica de bicicleta, marxa i carrera. Especialitzat en fisioteràpia esportiva i de trauma, té experiència professional en l’atenció de la fisioteràpia pediàtrica i neurològica –Associació de Fisioteràpia i Esport per a la Discapacitat Infantil (AFEDI)– i també una experiència dilatada com a projectista mecànic i en disseny industrial 2D-3D i CAD-CAM (1996-2015).

Entre les seves publicacions, cal destacar la revisió científica del llibre Biomecánica y patomecánica de la marcha humana, publicat a Barcelona per l’editorial AFEDI, l’octubre de 2015, o les seves contribucions al certamen 7th VISTA Conference «Securing the future for young para-athletes», organitzat pel Comitè Paralímpic Internacional, que va tenir lloc a Girona el mes d’octubre de 2015.

També ha publicat els pòsters Facilitator orthopedic device for children with severe functional and great restriction disabilities of access to sport, juntament amb  D. A. Puig-Diví i I. Martí-Terradas, i Therapeutic climbing protocol for children with spastic hemiparesis, juntament amb D. A. Puig-Diví, A. Navarro i D. Fort-Van Meerhaeghe.

Ponència

La gestió de la documentació clínica en fisioteràpia. Processament de dades clíniques de diagnòstic i rehabilitació esportiva