Diputació de Girona
back to top
 

Dr. Ramon Olivé

Head of the Sports Medicine Department of the Terrassa Health Consortium - CAR of Sant Cugat del Vallès.

Dr. Ramon Olivé

És doctor en medicina i cirurgia, especialista en cirurgia i medicina de l’esport. També és doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona, Capacité en Biologie et Medicine du Sport per la Universitat de Tolosa i Diplôme Chirurgi du Sport per la Universitat de París.

Des de l’any 1990 exerceix com a cap del Departament de Medicina de l’Esport del Consorci Sanitari de Terrassa – CAR de Sant Cugat del Vallès. Va ser director mèdic de les proves de ciclisme durant els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona de l’any 1992. Des de l’any 2003 és membre de la comissió mèdica del Comitè Olímpic Espanyol (COE). Ha format part de l’equip de metges del COE en els Jocs de Sydney (2000), Atenes (2004) i Pequín (2008), i en va ser el màxim responsable durant els Jocs Olímpics de Londres (2012) i Rio (2016). Entre els anys 1996 i 2003 va presidir els comitès científic (1996-1999) i mèdic (1999-2003) de la Federació Europea de Taekwondo, que, l’any 1997, li va atorgar la medalla de bronze al mèrit.

Ha estat president de la Societat Catalana de Medicina de l’Esport entre els anys 2002 i 2006. L’any 2009 va rebre la medalla del Reial Orde del Mèrit Esportiu. És membre numerari de la Societat Catalana de Medicina de l’Esport, de la Societat Catalana de Medicina Aeroespacial, de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia i de la Sociedad Española de Traumatología del Deporte, on coordina el grup de treball del tractament quirúrgic de les lesiones musculars.

En el camp acadèmic és professor titular de la Universitat Internacional de Catalunya i de la Universitat Ramon Llull. També és professor en excedència de l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport (EUSES) adscrita a la Universitat de Girona i professor del màster d’alt rendiment del Comitè Olímpic Espanyol  (UCAM).